vrijdag 6 februari 2009

Tortuguero

Gisteren, 4 februari, alweer vroeg opgestaan omdat we na het ontbijt om 6u30 met gids Ernesto en een Duits koppel (Regi and Paris Hilton) op kanotoer vertrokken. Het eerste anderhalve uur hebben we zo goed als geen enkel dier gezien, waardoor Benedicte reeds lichtjes slecht gezind begon te worden, maar plots zag onze gids verschillende dieren in het dichte regenwoud om ons heen met zijn getrainde ogen: leguanen, spinapen, brulapen, toekans, kaaimannen, reigers en als kers op de taart de jesus christ lizzard (die kerel die over water kon lopen). FANTASTISCH!!
Teruggekomen in het dorp sloeg het weer helemaal om en stak er een serieuze storm op. Bovendien viel de electriciteit uit in het hele dorp. We besloten toch om de trail door het park af te wandelen, sjans want in het park was er geen wind of regen te bespeuren. Tijdens de tocht spotten we enkele leuke vogels ( voor de kenners: slaty-tailed trogon, een manakin en een vrouwtje curassow) . Na afloop leverden we onze laarzen in bij Ernesto en boekten we vervoer naar de Arenal vulkaan. Een koude douche later gingen we in ons plaatselijk stamcafe in het donker spaghetti eten. Na enkele wijntjes gingen we gelukkig slapen na een lange mooie dag.

groetjes
en dikke kussen voor Gien, Maud en Tijl
Benedicte en Dries

ps: Geen dank Els, en hopelijk is je fles nog niet leeg tegen dat we terug zijn.



4 opmerkingen:

  1. Hallo, we zaten al wat zenuwachtig te wachten op nog meer nieuws, en ja eindelijk, gelukkig, tevreden, goed nieuws uit de jungle. 't Zal daar wel fantastisch mooi zijn en denken eraan om ook ooit eens tot ginder te trekken. Geniet van alles en maak heel mooie foto's dan kunnen wij ook nog meegenieten. Wees voorzichtig en
    schrijf vlug terug!!
    Mama N en papa J

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi verhaal. Er zullen er zeker nog veel komen! Londen onder een pak sneeuw en hier wordt het opnieuw kouder. Geniet ginder maar van een beter klimaat, regen inclusief.
    Genk is geplaatst voor de halve finale van de beker maar zonder Wim want die is overgestapt naar den Beerschot. Niels Albert is wereldkampioen veldrijden geworden. Milow rijft heel wat Mia's binnen.
    Hoeveel is juist het tijdsverschil met jullie?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. He,

    zo te lezen Bene heb je gelijk over het weer op jullie vakanties maar blijkbaar maakt dit alles juist nog mooier. Ik ben erg benieuwd naar de verhalen en de foto's. Hier gaat alles rustig zijn gangetje. The same old routine :).
    Nog heel veel plezier en vooral genieten!

    tot ...
    kus Katrien

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Beestig, bock. Dat wordt een van mijn volgende stops!!

    groeten uit australia

    BeantwoordenVerwijderen