zondag 8 februari 2009

Arenal

Na regen komt ... nog meer regen!!!
Onze laatste nacht in tortuguero was geen succes. Tegen de avond stak er een serieuze storm op en aangezien onze kamer niet voorzien was van glazen in de ramen, maar enkel muggengaas, vond er precies een tornado plaats boven ons bed. We begonnen daarom onze rugzak maar in te pakken om 2 uur 'snachts uit schrik dat het dak er ging afwaaien.

Na de nacht overleefd te hebben, namen we de platboot richting Arenal. Aan een bananenplantage van Chiquita, namen we een taxi tot onze eindbestemming, de hostel Gringo Pete. Een gezellige jeugdherberg; waar we enkele mensen uit canada en duitsland leerden kennen; gelukkig want buiten komen ging toch niet; wegens de hardnekkige regen. Normaal kunnen we vanop het terras van onze hostel de lava op de top van de vulkaan zien, maar we zien zelfs de vulkaan niet wegens 'too cloudy' .

De volgende dag hebben we ons toch gewaagd aan een wandeltocht in het REGENwoud op de flanken van de Arenalvulkaan tot aan een 'viewing'point400m van de lavastroom, met een privegids aangezien niemand anders zo stom was om de tocht te maken met dit weer.
Op de tocht hebben we dus geen lava, geen dieren maar wel veel omgewaaide bomen gezien. Vanaf het tweede viewing point hebben we dan wel de lavastroom gezien, maar misschien kwam dit door de guaro (plaatselijke tequila) die we dan al binnen hadden.

Na de tocht zijn we ons dan maar gaan verwarmen in het chique spa oord BALDI hot water springs, met 15 verschillende warmwaterbaden gaande van 35 tot 67 graden.
ZALIG!!!
Jammer dat we daarna onze natte kleren moesten aantrekken.

Vandaag hebben we ons terug in onze natte kleren gehijsd, om naar de Arenal waterval te wandelen, die vrij indrukwekkend was.
Vanavond gaan we weer een avondje binnen zitten en pintjes drinken tot 22 uur, want dan is er geen alcohol meer allowed door Gringo Pete himself. American rules.

Leuk dat jullie een beetje op de hoogte houden van het reilen en zeilen in Belgie.

Natte kussen,
Benedicte en Dries
xxx

PS: jullie staan 7 uur voor op ons.