woensdag 18 februari 2009

Corcovado

Na 1 nachtje geslapen te hebben in hostel Pangea in San Jose met zwembad en uitzicht over de stad, vlogen we richting het zuidelijke Corcovado. Na doodsangsten doorstaan te hebben door turbulentie in het kleine vliegtuigje , kwamen we aan in het snikhete Drake nabij het reservaat Corcovado. De lodge waar we logeerden, the pirate cove, was echt prachtig. Uitzicht vanop ons terras op de Pacific en het 2 km lange verlaten strand. Welcome to paradise!!

In deze lodge hebben we vooral aan het strand gelegen (sunburn ole ole), beetje gekajakt en een fantastische dolfijntoer meegemaakt. Deze keer zeker 300 dolfijnen gezien, een humpback whale met een jong, zeeschildpadden, sailfish en manta rays. 'savonds nog enkele zonsondergangen ondergaan, alhoewel niet tot de laatste snik aangezien de zon achter een nabijgelegen schiereiland verdween.

Na 2 nachten zijn we enkele kilometer verhuisd naar een tent camp midden in het regenwoud. Het stukje paradijs was daar nog mooier dan in de vorige lodge!!! Verlaten stranden, prachtige (deze keer volledige) zonsondergangen, beetje snorkelen, kortom echt vakantie.

Tijdens de 4 dagen in het tent camp, hebben we ook nog 2 tours gedaan. Een door het reservaat, waar vooral de rode ara's, die al krijsend door de lucht scheren, prachtig zijn. Na de tour door het regenwoud hebben we ook nog gezwommen in een riviertje onder een waterval waar op enkele meters afstand een krokodil lag te zonnen. Spannend! De andere tour was een snorkeltour naar het Cano Island, dat enkele kilometers van de kust verwijderd is. Dit eiland is onbewoond en zowel het land als de omliggende koralen zijn beschermd natuurreservaat. Het snorkelen was fantastisch! Kristalhelder water en duizenden kleurrijke vissen, alleen jammer dat er ook zeer veel kwallen ronddreven. Dries heeft wel naast een haai gezwommen. Weeral spannend!

'Snachts was het ook een heel spektakel rond de tent en op het toilet, met vooral veel kikkers en grote insecten die je gezelschap hielden.

Vandaag jammer genoeg teruggekeerd naar de bewoonde wereld. Eerst een uurtje met de boot door een zeer mooi mangrovegebied en 3 uurtjes met een busje over een weg die je eigenlijk geen weg kan noemen. Daarna aangekomen in Quepos, het Blankenberge van Costa Rica, maar het nabijgelegen natuurreservaat, Manuel Antonio, schijnt prachtig te zijn. Dat gaan we morgen een keertje checken.

Vele groetjes en snikhete kussen,

Benedicte en Dries