woensdag 11 februari 2009

Monteverde Cloudforest

Zonder de Arenal vulkaan gezien te hebben, trekken we richting Monteverde. Een leuke verrassing was wel dat we tijdens ons ontbijt op het terras bij Gringo Pete een toekan en een Oropendola gespot hebben.

De rit naar Monteverde was minder aangenaam. Het eerste stuk was met een minibusje over verschrikkelijke hobbelwegen. Daarna stapten we op de boot voor een tocht over het Arenalmeer gelegen onder de vulkaan, maar die was door de regen nog steeds niet te zien. Na nog een stuk met de minibus over nog meer hobbelwegeltjes, kwamen we aan in Santa Elena gelegen aan de voet van Monteverde in een leuke hostel El Pueblo met een supervriendelijk ticokoppel als uitbaters en een luiaard in de tuin!!

We wilden toch nog iets doen deze dag, dus besloten we om een night guided tour te doen van 17u30 tot 19u30, om 18u is het hier namelijk altijd al goed donker. Op deze tocht waar je normaal heel veel zoogdieren en tarantula's spot, hebben wij niks gezien omdat het too windy was. 40 dollar voor niks, alè ja, we hebben dan toch de plaatselijke natuur gesponsored, ecotoerisme zoals ze zeggen. Je kan hier weinig van de natuur zien zonder er voor te moeten betalen.
Zwaar teleurgesteld en bijna depri zijn we gaan slapen, na een tevergeefse zoektocht naar een leuk cafeetje in het dorp.

We hadden beslist dat we de volgende morgen gingen uitslapen en zien of het weer was om uit ons bed te komen. Om 9u15 werden we wakker en wat bleek: het was eindelijk gestopt met regenen. WOEHOEW!!! We hebben dan maar vlug ontbeten en een tour geboekt naar het cloudforest reservaat Santa Elena. Samen met een sympathiek Amerikaans en Oostenrijks koppel hebben we een gegidste tocht gemaakt, en weinig gezien, maar wel de unieke Quetzal gespot (Zie foto). Echt FANTASTISCH!!!!!

Door het weer en deze prachtige vogel waren we weer volledig happy. Dries heeft bovendien als Tarzan aan een liaan geslingerd en ik voelde mij een echte Jane.

Vandaag vroeg opgestaan om 6u30, om na het ontbijt te vertrekken naar Monteverde cloudforest reserva. We beslisten om geen gids te nemen omdat dit steeds nogal wat geld kost. Daardoor hebben we tijdens de wandeling bitter weinig gezien, behalve een Armadillo of gordeldier of volgens Benedicte: "een grappig beest met een harnas". Daardoor was de tocht al geslaagd. Aan de ingang van het park heeft Benedicte nog een neusbeer gezien, terwijl Dries op het toilette zat. Ook hebben we daar een grey fox gezien, tientallen kolibries en een olingo met acrobatische neigingen. Heel leuk.

Bovendien heeft het zonnetje de hele dag geschenen, dit is echt vakantie!!

Groetjes,
Benedicte en Dries

3 opmerkingen:

  1. Hi Tarzan en Jane,
    Eindelijk goe weer!! Laat het aub zo blijven en breng wat zon voor ons mee, depri Belgen.
    Allé, zo te horen hebben jullie toch al veel gezien. Hier alles goe.
    Groetjes van de mémé's en de pepe (hij droomt ook al van Costa Rica, en de vogeltjes)
    Veel kussen van mama en papa.Geniet van zon,
    natuur en diertjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amai, dat is daar gelijk walibi voor de dierenliefhebbers. Hoe ne zwitsal toch uwen dag kan goemaken hé ;)
    Nu ik hier zo achter mijn bureauke zit om 7u 's ochtends, zou ik toch ook liever costa ricaanse pintjes drinken met de lokale gringo's en olingo's.
    Geniet er nog wat van alleszins, en nog veel vogelplezier.

    Gr,
    Jeroen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hola, chico y chica.
    Wanneer horen we jullie nog eens? Zijn jullie de weg verloren? Hopelijk gaat alles goed op jullie avontuur. Nog veel vogeltjes spotten en geniet ook nog van elkaar!! veel kussen, muchos besos, tu mama.

    BeantwoordenVerwijderen